Gépészmérnöki Intézet

A Gépészmérnöki Intézet rövid története

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a kereslet a nyelvet ismerő és a megfelelő informatikai alapokkal rendelkező gépészmérnökök iránt. A Veszprémi Egyetem 1987. szeptemberében indította a hat féléves gépészmérnöki szakot, amely iránt az érdeklődés azóta fokozatosan növekszik, ugyanis e szakon a hallgatók a legkorszerűbb piacképes ismereteket sajátíthatják el. Így a végzett mérnököket jó álláslehetőségek várják nemcsak a gépipari cégeknél, hanem a gazdaság más területén is. 2006. december 1-től a Mérnöki Karon belül létrejött a Gépészmérnöki Intézet, amely a a Géptan Intézeti Tanszéket és a Járműmechatronika Intézeti Tanszéket foglalja magába.

Küldetésünk
Egyetemi platformon alapuló, a versenygazdaság szabályrendszerét értő és alkalmazó kutató-fejlesztő hellyé válás a Járműelektronikai Rendszerek területén. A tevékenység eredményeképpen megjelenő tudás minél hamarabbi integrálása a Pannon Egyetem oktatásában, publikálása rangos nemzetközileg elismert tudományos fórumokon és folyóiratokban, valamint elérhetővé tétele a Régió autóipari beszállítói számára járműipari rendszerekbe történő integrálás céljából.

Oktatási és képzési program
A Gépészmérnöki Intézet oktatási stratégiája három egyetemi oktatási szintet fogalmaz meg, ami kiegészül a későbbiekben egy, az ipari szakemberek számára ajánlott szakértői továbbképzési programmal. A kutatások során akkumulált ismereteket jegyzet illetve könyv formájában a hallgatók számára is elérhetővé kívánjuk tenni és az oktatási tananyagba integrálni. Ezeket az anyagokat olyan formában kívánjuk elkészíteni, hogy az ipari partnerek számára akár továbbképzési tanfolyamokhoz is alkalmasak legyenek. Az első, vagy alap egyetemi szint a jelenlegi oktatási rendszer szerinti előadásokat és laborgyakorlatokat, a második a diplomatervezési tematika bővítését, végül a harmadik PhD előadásanyagokat ajánl az egyetemen már akkreditált doktori iskolákon keresztül.


Szeretettel várjuk a gépészmérnöki szakma iránt érdeklődő hallgatókat egyetemünkön.

 

Az okatatott tárgyakhoz kapcsolódó időpontok

Intézet vezetőség, kapcsolat

fd 2011

Dr. Fodor Dénes intézetvezető
szoba: C218
telefon: 88/62-4000/6082
e-mail:This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  Ihász Gabriella
szoba: B108
telefon: 88/62-4264
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">
Összes elérhetőség az egyetemi telefonkönyvben: 
http://uni-pannon.hu/index.php/elerhetosegek/telefonkonyv (Géptan Intézeti Tanszék, Járműmechatronika Intézeti Tanszék)
GMI